Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Wat is de beste camerabeveiliging voor buiten?

Camerasysteem voor buiten

Heb jij je altijd al afgevraagd wat er zich rondom jouw huis afspeelt? Of vind je het lastig om je huis onbeveiligd achter te laten als je op vakantie gaat of op bezoek bent bij je oma?
Het kan dan een geruststellende gedachte zijn dat er iemand op je eigendommen let. Én als er dan toch iets mocht gebeuren er ook daadwerkelijk alarmbellen afgaan! Met een goede camerabeveiliging voor buiten weet jij zeker dat er iemand op jouw kostbaarheden let en dat geeft rust.

Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen van beveiligingscamera’s voor buiten?

3 voordelen van camerabeveiliging voor buiten

1. Voorkomen van inbraak, vernieling en overlast

Eén van de grootste voordelen van camerabeveiliging rondom jouw huis is dat het ongewenste bezoekers doet afschrikken. Hierdoor voorkom jij inbraak, vernieling maar ook overlast. Bij het zien van de beveiligingscamera’s schrikt de ongewenste bezoeker en zal zich nog een keer extra achter de oren krabben of het wel zo verstandig is om dit bezoekje af te leggen. De ongewenste bezoeker wegjagen is natuurlijk een grandioos voordeel! Maar goede camerabeveiliging voor buiten kan zoveel meer voor je betekenen.

Beveiligingsbedrijven leveren diverse manieren van alarmverwerking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een alarmsysteem met doormelding naar een meldkamer (SCN). Zodra het alarm afgaat wordt er afhankelijk van het type melding, contact opgenomen met de juiste persoon welke door jou van tevoren is opgegeven. Dit kan een bewakingsbedrijf of overheidsinstantie zijn. Een andere keuze is een alarmsysteem aanschaffen met een virtuele meldkamer. Gebruikers worden via een push bericht middels hun mobiele telefoon op de hoogte gesteld wanneer het alarmsysteem afgaat. Afhankelijk van je wensen geven beide opties de beveiliging die passen bij jouw situatie.

Naast dat camerabeveiliging helpt bij het voorkomen van inbraak, vernieling en overlast ondersteunt het jou ook bij de identificering van de daders.

meldkamer beveiligd nederland

2. Identificeren van de daders

Niets is vervelender dan thuiskomen en zien dat er inbraak of vernieling heeft plaatsgevonden op jouw privé terrein. Wat kwajongens, die dachten dat ze hun drankje wel konden nuttigen op jouw erf of een buurtbewoner die dacht dat de stortplaats zich in jouw tuin bevond. Naast dat dit natuurlijk ontzettend vervelend is, weet je ook niet precies wie dit gedaan heeft met als gevolg dat je zelf de puin moet gaan ruimen.
Met goede camerabeveiliging kan je deze ongewenste bezoekers identificeren en ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

3. Het geeft je gemoedsrust

Het is ontzettend vervelend om je huis te verlaten in de onzekerheid of jouw ogenschijnlijke veilige thuishaven wel echt goed beveiligd is. Dankzij het aanschaffen van buitenbeveiliging zorgt dit voor wat persoonlijke gemoedsrust. Je weet dat de beveiligingscamera’s dienen ter bescherming van jou en jouw kostbaarheden. Wetende dat deze buitencamera’s ongewenste bezoekers doet afschrikken en identificeren, zorgt dat voor zekerheid, veiligheid en rust.

Waar let je op bij de beste beveiligingscamera’s voor buiten?

 • Schaf een weerbestendige beveiligingscamera aan
  Jij wilt natuurlijk dat jouw camera in alle weertypen goed werkt. Zowel bij regen, hagel als felle zonneschijn moet jouw camera optimaal werken.
  Houdt daarom bij de plaatsing van de camera er rekening mee dat deze beschutting heeft. Het kiezen voor een weerbestendige camera is daarom van harte aanbevolen.
 • Zorg voor een beveiligingscamera met nachtzicht
  Inbrekers zijn vaak s’ nachts actief. Hoe vervelend zou het zijn als jouw camera dan niet goed gedetecteerd heeft wie zich op jouw terrein bevindt? Een buitencamera met nachtzicht zorgt er voor dat de indringers op beeld te zien zijn en hierdoor goed te identificeren zijn.
 • Regel een beveiligingscamera met grote kijkhoek en zoomfunctie
  Ongewenste bezoekers staan natuurlijk niet stil. Wellicht heeft jouw tuin of terrein een groot oppervlak. Door met een camerasysteem te werken die een grote kijkhoek en zoomfunctie heeft, zorg jij ervoor dat de ongewenste bezoeker in beeld blijft en je gehele terrein in camerazicht is. 
 • Besteed aandacht aan veiligheid en privacy.
  Iedereen in Nederland kan een beveiligingsbedrijf beginnen. De overheid houdt hier geen toezicht op. Zoek daarom een professioneel aantoonbaar bedrijf welke goed aangeschreven staat. Maar hoe herken je een betrouwbaar beveiligingsbedrijf?
  Zekerheid krijgt je alleen door te kiezen voor een beveiligingsbedrijf dat aangesloten is bij de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven.
inbraak voorkomen camerasysteem

Wij van Beveiligd Nederland hebben verschillende camerasystemen in ons assortiment opgenomen, van binnencamera’s tot buitencamera’s, van POC camera’s tot POE camera’s en van Wifi camera’s tot intercomsystemen. Uiteraard zijn wij een VEB erkend beveiligingsbedrijf.

Jouw veiligheid is belangrijk. Daarom hebben wij een bemande meldkamer die 24/7 professionele, snelle en persoonlijke alarmverwerking verzorgt voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Mocht je voorkeur liever uitgaan naar het zelfstandig bedienen van jouw alarmsysteem kan je kiezen voor onze virtuele meldkamer. Zo kan je op welk gewenst moment je huis eenvoudig bewaken en beheren met jouw mobiele telefoon.

Want wat weg is, is gezien

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.