Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Rookmelders / brandmelders zijn verplicht vanaf 1 juli 2022

Rookmelders/brandmelders beveiligingsmelders verplicht per juli 2022 Beveiligd Nederland

Verplichtstelling rookmelders/brandmelders

Vanaf 1 Juli 2022 is in iedere woning en op elke verdieping een rookmelder verplicht.
Dit betekend dat er op elke verdieping minimaal 1 rookmelder moet hangen. De regering heeft het bouwbesluit aangepast en rookmelders voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw verplicht gesteld. Hiermee geven zij gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland te verplichten. Ook is er gekozen om huiseigenaren voldoende tijd te geven om zich op de aangepaste regels voor te bereiden. Door de verplichting van de brandmelders moeten naar schatting miljoenen nieuwe exemplaren worden aangeschaft.

Waar rookmelders/brandmelders plaatsen? 

Een goede opstelling voor rookmelders/brandmelders is essentieel, wanneer de rookmelders/brandmelders op de juiste plaats zijn geïnstalleerd, kan dit het verschil maken tussen leven en dood.
Hieronder vind je een uitgebreide uitleg die je helpt om de woning brandveilig te maken. 

Als minimum-richtlijn dienen Rookmelders/brandmelders tussen slaapkamers en eventuele brandhaarden, zoals in woonkamers en keukens gemonteerd/geïnstalleerd worden

Beveiligd Nederland

Gelijkvloerse woningen met één slaapkamer

Bij gelijkvloerse woningen met één slaapkamer is het verstandig om de rookmelder/brandmelder zo dicht mogelijk bij de woonkamer in de gang te laten plaatsen.
De rookmelder/brandmelder moet op maximaal 3 meter afstand van de slaapkamerdeur geplaatst worden, dit om er zeker van te zijn dat het geluid van het alarm duidelijk in de slaapkamer te horen is.

Een lange gang/hal?

Wanneer de gang langer dan 15 meter is moeten er meer brandmelders geplaatst worden. 

In één verdieping woning met twee slaapkamers

In één verdieping woning met twee slaapkamers is het verstandig om een minimum van twee brandmelders aan te bevelen.
De juiste opstelling voor de brandmelders:
  Aan de buitenkant van elke slaapkamer. 

In woningen met meerdere en/of tussen verdiepingen

In woningen met meerdere en/of tussen verdiepingen, dient er minimaal één brandmelder op de begane grond geplaatst te worden, ook tussen het trappenhuis en de ruimten waar brand kan uitbreken. Wanneer de looppaden deel uitmaken van een vluchtroute mogen hier geen hittemelders worden geplaatst.
De gang en eventueel de overloop maakt vaak ook deel uit van een vluchtroute.

Controleren hoeveel brandmelders je nodig hebt?
Ga dan naar deze pagina: https://www.rookmelders.nl/ 

Beveiligd Nederland levert brandmelders zonder alarmsysteem

Wij van Beveiligd Nederland kunnen hierbij helpen, je hebt namelijk geen alarmsysteem nodig om rookmelders aan te sluiten.
Onze rookmelders kunnen ook stand alone gebruikt worden waardoor je ook zonder een alarmsysteem bij ons terecht kunt voor jouw brandbeveiliging.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Alarmsysteem van Beveiligd Nederland

vacature hearder
Beveiligd Nederland

Heb je een alarmsysteem van Beveiligd Nederland en wil jij jouw alarmsysteem uitbreiden met rookmelders/brandmelders, neem dan contact met ons op en vraag naar onze vaste klanten aanbieding! Onze rookmelders worden aan jouw alarmsysteem gekoppeld, zodat er bij rook en/of hitte detectie direct een brandmelding wordt gestuurd naar de meldkamer en jouw mobiele app.

Voor onze alarmsystemen ga je naar onze pagina: https://beveiligdnederland.nl/huisbeveiliging/alarmsystemen/ 
Voor meer informatie over rook/brandmelders ga je naar: https://beveiligdnederland.nl/rookmelder/

Comfort2 basispakket van Beveiligd Nederland
Comfort2 basispakket van Beveiligd Nederland
Compact pakket van Beveiligd Nederland
Compact pakket van Beveiligd Nederland

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

Inbraakpreventie voor senioren / ouderen Beveiligd Nederland
Nieuws

Inbraakpreventie voor senioren: 10 tips voor het beschermen van ouderen

Zorg voor een veilige woonomgeving met betrekking tot brandgevaren door je bewust te zijn van mogelijke risico’s op brand en proactieve stappen te ondernemen. Deze praktische richtlijnen zijn bedoeld voor alledaagse situaties, zoals het regelmatig controleren van elektrische apparatuur en verlengsnoeren, het schoonhouden van drogers, het sluiten van deuren in slaapkamers, het installeren van rookmelders en het plannen van evacuatieroutes. Eveneens van groot belang zijn toegankelijke brandblusmiddelen, veilig koken, voorzichtig opladen van elektronische apparaten en het plaatsen van vereiste brandmelders. Door waakzaamheid, zorgvuldigheid en gepaste uitrusting te combineren, kun je een woonomgeving tot stand brengen die veilig is tegen brandgevaren en doeltreffende bescherming biedt tegen eventuele noodsituaties. Dit artikel gaat dieper in op dit specifieke onderwerp.

Hoogwaardige beveiligingscamera's voor bedrijfspanden(beveiligingscamera's)
Nieuws

Hoogwaardige beveiligingscamera’s voor bedrijfspanden

Beveiligd Nederland biedt hoogwaardige beveiligingscamera’s voor bedrijfspanden. De Comfort Pro en DeLuxe Pro camerasystemen detecteren mensen en voertuigen met nauwkeurige alarmfuncties. De DeLuxe Pro heeft extra scherpe lenzen en intelligente detectiemogelijkheden, inclusief cross-line detectie. Beide systemen kunnen live beelden streamen via een app en DeLuxe Pro bevat PTZ-camera’s voor flexibele bewaking. In dit artikel gaan we hier verder op in.

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.