Mijn verzekering eist een beveiligingssysteem, wat nu?

Wat betreft een beveiligingscertificaat, dan wel een VEB certificaat leggen wij je bij deze graag het één en ander uit. Onderstaand is een heel verhaal, dat weten we. Maar hiermee hopen we een duidelijk beeld te creëren. 

 

De verzekeringsmaatschappij kan een eis opleggen. In dit geval wordt er aangegeven dat er een certificaat / opleverbewijs benodigd is. Dit houd in dat het huis/pand beveiligd moet zijn naar hun wensen. 

 

Beoordeling risicoklasse

Welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn wordt bepaald aan de hand van de Verbeterde Risicoklasse indeling die is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars en het Verbond van Beveiligingsorganisaties. Op basis hiervan bepaalt een gecertificeerde monteur van Beveiligd Nederland in welke risicoklasse jullie woning/pand valt. In totaal zijn er vier risicoklassen, aangeduid met de cijfers 1 tot en met 4.

 

In welke risicoklasse je valt is afhankelijk van de attractieve zaken die je in het pand hebt. Met attractieve zaken worden spullen bedoeld die gevoelig zijn voor diefstal, zoals: televisies, laptops, computers, lijfsieraden, antiek en kunstobjecten. Naarmate waarde van alle attractieve zaken in het pand bij elkaar opgeteld hoger is, kom je in een hogere risicoklasse en worden er meer beveiligingsmaatregelen verplicht gesteld om voor een certificaat/opleverbewijs in aanmerking te komen.

 

Op basis van de risicoklasse wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn in de woning of het pand. Voldoet de woning of het pand volgens de schade-expert al aan de gestelde beveiligingseisen, dan kan het beveiligingsbedrijf op basis van het rapport van de schade-expert een certificaat / opleverbewijs afgeven.

 

In de meeste gevallen zal je echter nog enkele beveiligingsmaatregelen moeten laten uitvoeren. De schade-expert stelt dan een beveiligingsplan op. Een PvE (Programma van Eisen). Je kunt de maatregelen die hierin staan laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf zoals ons. Als de maatregelen uit het beveiligingsplan zijn uitgevoerd, kan Beveiligd Nederland een VEB opleverbewijs uitleveren.

 

Kosten opstellen PvE (middels bezoek) 

Hier zitten kosten aan verbonden aangezien er een schade-expert aan de hand van de gestelde eis vanuit de verzekering een ronde dient te doen door de woning of het pand. 

 

Kosten VEB opleverbewijs

Aan de aanvraag van een VEB opleverbewijs zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die wij als beveiligingsbedrijf aan het VEB moeten betalen voor onze erkenning. Deze kosten berekenen wij door aan de klanten. 

 

Wij kunnen een VEB opleveringsbewijs leveren, maar enkel gericht op de elektronische beveiliging m.b.t. het door ons geïnstalleerde beveiligingssysteem. Dus niet gericht op bijvoorbeeld het bouwkundige gedeelte en de sloten (politie keurmerk veilig wonen). Mocht het zijn dat zij hier ook een eis voor neerleggen, dan zal er uiteraard meer geregeld moeten worden door eventueel andere partijen.

 

We hopen dat bovenstaande uitleg een duidelijk beeld geeft. Mocht het zo zijn dat er nog vragen zijn dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

 

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.