Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Waar rook is, is Beveiligd Nederland

brandmelder

Vanaf 1 juli 2022 geldt er een verplichting voor het gebruik van rookmelders!

Ontdek de wereld van brandpreventie en beveiliging bij Beveiligd Nederland!

Per 1 juli 2022

Verplicht stelling rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 moeten er in elk huis in Nederland rookmelders worden geplaatst op elke verdieping. Hoewel deze verplichting al sinds 2003 geldt voor nieuwbouwwoningen, wil de overheid dat deze regelgeving ook van toepassing wordt op bestaande woningen. Hiermee wordt voldaan aan het advies van instanties zoals Brandweer Nederland en gemeenten, die pleiten voor het verplicht stellen van rookmelders in alle woningen in Nederland.
Deze maatregel kan mensenlevens redden, aangezien de meeste slachtoffers bij brand omkomen door het inademen van rook.

Rookmelders 2023
Rookmelderbrandmelder webp

Goed om te weten

Door een eenmalige investering kun je levens redden!

Jaarlijks vallen er tientallen slachtoffers door woningbranden. Tijdens het slapen verliezen we ons reukvermogen, waardoor we mogelijk niet op tijd brandgevaar kunnen waarnemen. Gelukkig kunnen levens worden gered door te investeren in brandveiligheid.

Hoewel een rookmelder/brandmelder met batterijen voldoet aan de wettelijke vereisten, is dit niet altijd de meest praktische optie. Voor extra veiligheid kun je kiezen voor slimme rookmelders/brandmelders die kunnen worden gekoppeld aan jouw alarmsysteem.
Deze geavanceerde rookmelders zijn in staat om verbinding te maken met jouw smartphone of een melding te sturen naar een bemande meldkamer, zodat je altijd op de hoogte bent wanneer de rookmelder/brandmelder afgaat. Op die manier kun je direct actie ondernemen en de juiste stappen nemen om jou en je gezin in veiligheid te brengen.

Rookmelder of brandmelder aanschaffen bij Beveiligd Nederland

Als je een brandveilige omgeving in huis wilt creëren, is het van cruciaal belang om brandmelders of rookmelders te laten installeren. Deze apparaten kunnen levens redden, die van jou, je naasten en eventuele huisdieren. Tegenwoordig zijn er ook slimme brandmelders en rookmelders beschikbaar, die extra functionaliteiten bieden. Bij Beveiligd Nederland garanderen we kwaliteit voor al onze producten, waaronder rookmelders, brand- en bewegingsmelders, rookmelders met koolmonoxide detectie, en brandmelders.

Welke rook- en brandmelder zal ik aanschaffen?
Vaak wordt de vraag gesteld welke rook- en brandmelder men moet kopen. In veel winkels kun je bijvoorbeeld goedkope rookmelders vinden voor ongeveer €5,00. Hoewel deze rookmelders ongetwijfeld afgaan bij rookontwikkeling, reageren ze vaak te laat. Bovendien, als je niet thuis bent en bijvoorbeeld je buren ook niet, ben jij niet op de hoogte van de rookontwikkeling en/of brand.

Rookmelders met een dubbele functie
Het is verstandiger om te kiezen voor brandmelders die een dubbele functie hebben en reageren op zowel snelle temperatuurveranderingen als rook. Bovendien zijn deze rookmelders vaak gekoppeld aan een alarmsysteem en genereren ze een doormelding naar de meldkamer, zodat je ook een melding ontvangt wanneer je niet thuis bent.

Slimme rookmelders zijn erg populair
Er zijn verschillende soorten rookmelders beschikbaar, zoals rookmelders die bijvoorbeeld ook koolmonoxide detecteren, wat een extra gevoel van veiligheid biedt. Deze twee sensoren werken onafhankelijk van elkaar. Zoals eerder vermeld, zijn slimme rookmelders ook erg populair. Ze kunnen verbinding maken met je smartphone, zodat je altijd op de hoogte bent wanneer de rookmelder afgaat.

Waarom kiezen voor Beveiligd Nederland?

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.