Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Alarmsysteem zelf plaatsen of laten installeren?

Alarmsysteem zelf plaatsen of laten installeren?

Alarmsysteem zelf plaatsen of laten installeren?

De beslissing om een alarmsysteem te installeren is de eerste stap op weg naar een veiliger thuis of bedrijf. Maar zodra die keuze is gemaakt, duikt een nieuwe vraag op: moet je het alarmsysteem zelf plaatsen of het beter overlaten aan de professionals? In dit artikel verkennen we de verschillende opties, soorten alarmsystemen en geven we antwoord op de vraag: alarmsysteem zelf installeren of niet?

Welk alarmsysteem moet ik kiezen?

Het kiezen van het juiste alarmsysteem begint bij het begrijpen van je eigen behoeften. Een bedraad alarmsysteem is vaak betrouwbaarder en minder vatbaar voor storingen, maar vereist een meer ingrijpende installatie. Voor wie zoekt naar een zorgeloos beveiligd gevoel zonder terugkomende kosten, is een alarmsysteem zonder abonnement een aantrekkelijke optie. 

Bij het kiezen van een alarmsysteem kan je het volgende in overweging nemen: 

 • Veiligheidsbehoeften: Wat moet het systeem precies bewaken? Is het van grote waarde?
 • Woninggrootte: Grotere huizen kunnen baat hebben bij uitgebreidere systemen.
 • Budget: Bepaal je budget voor zowel aanschaf als onderhoud.
 • Wil je een bedraad of draadloos alarmsysteem?
 • Is er een eis vanuit de verzekering?
 • Flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden; altijd componenten kunnen toevoegen als dit nodig is.

Alarmsysteem zelf installeren

Zelf een alarmsysteem installeren kan een leuk doe-het-zelf project zijn. Het is vooral geschikt voor draadloze systemen, die minder complex zijn in de installatie. Een professioneel alarmsysteem voor in huis kan ook zelf geïnstalleerd worden, mits je over de nodige technische kennis beschikt. Het is belangrijk om vooraf goed te onderzoeken hoe de installatie in zijn werk gaat.

 • Kostenbesparing
 • Flexibel, je kan zelf bepalen waar de componenten komen
 • Snelle installatie
 • Doe-het-zelf alarm pakketten vaak bij de bouwmarkt te koop
 • Zelf te installeren alarmsystemen zijn vaak draadloos
 • Installatie is foutgevoelig, systeem kan niet meer betrouwbaar zijn

Alarmsysteem laten plaatsen

Hoewel zelf installeren aantrekkelijk kan zijn vanwege de kostenbesparing, biedt het laten installeren van een alarmsysteem door een professional vele voordelen. Zij hebben de ervaring en kennis om het systeem optimaal te plaatsen en te configureren voor jouw specifieke situatie. Vooral bij een bedraad alarmsysteem is een professionele installatie aan te raden.

Verdere kenmerken van een alarmsysteem laten installeren zijn: 

 • Tijdsbesparing
 • Gemak, alles wordt van A tot Z voor je geregeld
 • Vaak gratis adviesgesprek mogelijk
 • Persoonlijke uitleg over de werking na installatie
 • Maatwerk mogelijk, alarmsysteem is volledig naar jouw behoeften
 • Ontvangst van certificaat voor de verzekering

Wat is het beste alarmsysteem voor thuis?

Het beste draadloze alarmsysteem voor thuis zonder abonnement combineert betrouwbaarheid met gebruiksgemak. Deze draadloze systemen bieden flexibiliteit en zijn gemakkelijk te installeren, terwijl bedrade systemen betrouwbaarheid bieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over batterijen. 

Een camera en alarmsysteem kan extra gemoedsrust bieden door visuele verificatie van alarmen, terwijl een meldkamer direct kan reageren op een noodsituatie. Denk ook aan factoren zoals gebruiksgemak, integratiemogelijkheden met andere beveiligingsapparatuur en het budget bij het kiezen van het beste alarmsysteem voor jouw huis.

De noodzaak van een alarm- camerasysteem

Stel je voor dat je op vakantie bent en plotseling een melding krijgt op je smartphone dat er beweging is gedetecteerd bij de achterdeur van je huis. Normaal gesproken zou dit een moment van paniek kunnen zijn, maar omdat je een alarm camera-systeem hebt geïnstalleerd, kun je meteen in actie komen.

Je opent de app op je smartphone en bekijkt de live beelden van de camera bij de achterdeur. Je ziet een onbekend persoon die probeert binnen te komen. Je activeert onmiddellijk het alarm van het systeem en waarschuwt ook je buren en de politie.

Ondertussen blijf je de situatie volgen via de camera. Je ziet de inbreker schrikken door het alarm en haastig wegrennen. Je kunt zelfs een duidelijk beeld vastleggen van het gezicht van de indringer, wat later van onschatbare waarde is voor de politie.

Dankzij het alarm- camera systeem kon je snel reageren op de dreiging, het alarm activeren en de autoriteiten waarschuwen, terwijl je tegelijkertijd visuele verificatie had van wat er precies gebeurde bij je huis, zelfs vanaf duizenden kilometers afstand. Dit biedt niet alleen gemoedsrust, maar ook concrete actie bij een potentieel gevaarlijke situatie.

Zorgeloos alarmsysteem voor op de zaak

Voor bedrijven is een zorgeloos beveiligd gevoel van cruciaal belang. Een professioneel geïnstalleerd alarmsysteem, eventueel uitgebreid met een alarm camera systeem, zorgt ervoor dat je bedrijf ook buiten werktijden goed beschermd is. Het overwegen van een alarmsysteem met onderhoudscontract kan extra gemoedsrust bieden. 

Eis vanuit de verzekering

Veel verzekeringsmaatschappijen stellen het hebben van een alarmsysteem verplicht voor bedrijven, zeker als de inboedel van grote waarde is. Dit komt doordat een alarmsysteem de kans op inbraken en schade vermindert, wat natuurlijk ook gunstig is voor de verzekeringsmaatschappij. Door een alarmsysteem te installeren, toon je aan dat je actief bent in het beschermen van je bedrijfspand, wat kan resulteren in lagere verzekeringspremies en dekking bij eventuele claims.

Alarmsysteem met onderhoud, service en meldkamer

Naast de installatie is het onderhoud van je alarmsysteem essentieel voor blijvende betrouwbaarheid. Een alarmsysteem met camera en de optie voor verbinding met een meldkamer verhoogt de beveiligingsgraad. Regelmatige service en onderhoud door professionals zorgen ervoor dat je alarmsysteem altijd naar behoren functioneert.

Conclusie

De keuze tussen zelf installeren of het laten plaatsen van een alarmsysteem hangt sterk af van persoonlijke voorkeur, technische vaardigheden en het type systeem dat je kiest. Wil je een betrouwbaar alarmsysteem met professionele installatie en mogelijkheden zoals continue monitoring en maatwerkadvies? Dan is het inhuren van een professioneel beveiligingsbedrijf de beste optie.

Aan de andere kant, als je handig bent en graag kosten wilt besparen, kan een doe-het-zelf alarmsysteem een goede keuze zijn. Deze systemen hangen vaak dezelfde dag nog aan de muur. Ook heb je volledige controle over de installatie en configuratie van het alarmsysteem. Hoewel ze mogelijk minder uitgebreide functies bieden dan professioneel geïnstalleerde systemen, kunnen ze nog steeds effectieve beveiliging bieden tegen inbraak en andere bedreigingen.

Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke optie het beste past bij jouw behoeften, budget en niveau met betrekking tot technische installaties. Wat je ook kiest, een goed functionerend alarmsysteem kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid en gemoedsrust voor jou en je gezin.

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.