Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Risicoklassenindeling voor woningen en bedrijven

Risicoklassenindeling voor woningen en bedrijven

In onze moderne tijd, waar veiligheid steeds belangrijker wordt, spelen beveiligingssystemen een cruciale rol bij het beschermen van onze huizen en bedrijven tegen allerlei bedreigingen, zoals diefstal en inbraak. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de VRKI 2.0, die het risico op diefstal en inbraak op een begrijpelijke manier verdeelt in vier duidelijke klassen(risicoklassenindeling). Dit geldt zowel voor woningen als bedrijfspanden, en we zullen hier dieper op ingaan.

CCV

Uitleg van VRKI 2.0 (CCV) voor risicobeoordeling van woningen en bedrijven

Hoe woningen worden ingedeeld
Voor huizen gebruikt de VRKI 2.0 een indeling op basis van de waarde van kostbare spullen in het huis. Om deze indeling te maken, moet je twee belangrijke vragen beantwoorden:

  1. Welke kostbare spullen zijn er in je huis?
  2. Wat is de waarde van deze kostbare spullen?

Kostbare spullen kunnen onder andere zijn: elektronica, sieraden, contant geld, waardepapieren, en speciale voorwerpen zoals antiek, kunstwerken, muziekinstrumenten en verzamelingen. De indeling in klassen hangt af van factoren zoals de waarde, draagbaarheid en verkoopbaarheid van deze spullen. Uiteindelijk wordt de risicoklasse bepaald door de waarde van de kostbare spullen.

TABEL 1 – RISICOKLASSENINDELING VOOR WONINGEN

Waarde Risicoklasse
Tot en met € 50.000 1
van € 50.001 t/m € 100.000 2
van € 100.001 t/m € 150.000 3
> € 150.000 4

Hoe bedrijven worden ingedeeld
In de zakenwereld wordt de risicoklasse vastgesteld aan de hand van de aantrekkelijkheid van de goederen en inventaris, evenals de aankoopwaarde van deze goederen. Het proces om deze klasse te bepalen draait om twee vragen:

  1. Hoe aantrekkelijk zijn de goederen en inventaris?
  2. Wat is de waarde van deze goederen en inventaris?

De aantrekkelijkheid wordt beoordeeld aan de hand van een lijst met verschillende niveaus, variërend van laag tot zeer hoog. Dit hangt af van waarvoor de goederen dienen: eigen gebruik, verkoop in de winkel/showroom, of opslag in een magazijn. Klasse 2.0 bedrijfssystemen kunnen verschillende faciliteiten beveiligen, zoals magazijnen met grote voorraden en winkelruimtes met diverse goederen. In Tabel 2 zie je hoe de risicoklassen voor bedrijven worden toegewezen op basis van de aankoopwaarde.

TABEL 2 – RISICOKLASSENINDELING VOOR BEDRIJVEN

x € 1.000 < 7,5 7,5 tot 75 75 tot 150 150 tot 300 >300
Laag (L) 1 1 1 1 1
Midden (M) 1 2 2 2 3
Hoog (H) 2 2 2 3 4
Zeer hoog (ZH) 2 3 4 4 4

Waarom beveiligingssystemen belangrijk zijn?

In de huidige wereld is het belangrijk om bewust te zijn van veiligheid, en daarom zijn beveiligingssystemen zo relevant. Beveiligingssystemen met verschillende klassen, zoals klasse 2 voor woningen en hogere klassen voor bedrijven, zijn speciaal ontworpen om aan de diverse behoeften van individuen en organisaties te voldoen.

Voor huizen biedt een klasse 2 alarmsysteem essentiële beveiliging. Dit omvat bewegingssensoren voor inbraakdetectie, geluidsalarm voor snelle waarschuwing, professioneel toezicht via een meldkamer, en zelfs bediening via mobiele apps voor extra gemak.

Bedrijven hebben vaak geavanceerde beveiligingssystemen nodig, zoals klasse 3 en hoger. Deze systemen bieden grootschalige bescherming, uitgebreide toegangscontrole, geavanceerde bewakingstechnologieën, zoals beveiligingscamera’s en beveiligingsoplossingen op maat voor specifieke bedrijfsrisico’s.

Kortom, het kiezen van het juiste beveiligingssysteem, aangepast aan specifieke behoeften, is van vitaal belang om eigendommen en mensen te beschermen tegen mogelijke gevaren. Of het nu om huizen of bedrijven gaat, beveiligingssystemen van verschillende klassen bieden een onmisbare beschermingslaag in een wereld waar veiligheid de hoogste prioriteit heeft. 

Heb je assistentie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Indien je direct je huis of bedrijf wilt beveiligen, nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we je specifieke wensen en voorkeuren bespreken en een persoonlijk beveiligingsplan op maat voor je opstellen. Bij Beveiligd Nederland hebben we een sterke focus op veiligheid en transparantie.

Deskundig beveiligingsadvies aan huis

Onze deskundige beveiligingsadviseurs bieden professioneel advies zonder de druk van maandelijkse verkoopdoelen, en ze worden niet beoordeeld op basis van welke keuze je uiteindelijk maakt. We hechten er waarde aan om jouw behoeften en de kenmerken van je woon– of werkomgeving centraal te stellen.

Een adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Je bent tot niets verplicht en kunt rustig de tijd nemen om na te denken. Als je dat wenst, kun je achteraf een gedetailleerde offerte aanvragen.

VEB erkenning beveiligingsbedrijf
VEB erkenning beveiligingsbedrijf

Voor vragen of verdere uitleg kun je contact opnemen met onze adviseurs of een bezoek brengen aan onze showroom. Beveiligd Nederland is erkend door de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB), wat onze betrouwbaarheid onderstreept. Onze betrouwbare monteurs staan klaar om je huis en bezittingen te beveiligen, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de beveiligingsoplossingen die we bieden.

 

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.