Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Mijn verzekering eist

 een beveiligingssysteem, wat nu?

Heeft u een beveiligingssysteem nodig? Wij leveren en installeren gecertificeerde beveiligingssystemen.

Kies voor Beveiligd Nederland

VEB-certificaten en verzekeringseisen

Beveiligingseisen voor uw woning of pand

Graag leggen we u het een en ander uit over een beveiligingscertificaat, ook bekend als een VEB-certificaat.
We begrijpen dat het onderstaande een uitgebreid verhaal is, maar we willen u hiermee een duidelijk beeld geven. Soms stelt een verzekeringsmaatschappij bepaalde eisen. In dit geval wordt er gevraagd om een certificaat of opleverbewijs.

Dit betekent dat de woning of het pand moet voldoen aan bepaalde beveiligingseisen.

Verzekeringseis Beveiligd Nederland zakelijk

Beoordeling van risicoklasse en beveiligingsmaatregelen

De benodigde beveiligingsmaatregelen worden bepaald aan de hand van de verbeterde risicoklassenindeling, ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars en het Verbond van Beveiligingsorganisaties. Een gecertificeerde monteur van Beveiligd Nederland bepaalt in welke risicoklasse uw woning of pand valt. Er zijn in totaal vier risicoklassen, aangeduid met de cijfers 1 tot en met 4.
De risicoklasse waarin uw woning of pand valt, hangt af van de waarde van attractieve zaken binnen het pand. Attractieve zaken zijn goederen die gevoelig zijn voor diefstal, zoals laptops, kunstobjecten, juwelen, antiek en contant geld.

Hoe hoger de totale waarde van deze attractieve zaken, hoe hoger de risicoklasse waarin u valt en hoe meer beveiligingsmaatregelen verplicht worden gesteld.
Als deze maatregelen voldoen, komt u in aanmerking voor een certificaat of opleverbewijs.

Op basis van de risicoklasse wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn voor uw woning of pand. Als de woning of pand al voldoet aan de gestelde beveiligingseisen volgens de schade-expert, kan het beveiligingsbedrijf een certificaat of opleverbewijs afgeven op basis van het rapport van de
schade-expert.

In de meeste gevallen zult u echter nog enkele beveiligingsmaatregelen moeten laten uitvoeren.
De schade-expert stelt dan een beveiligingsplan op, ook bekend als een PvE (Programma van Eisen). U kunt een erkend beveiligingsbedrijf zoals onze deze maatregelen laten uitvoeren. Zodra de maatregelen uit het beveiligingsplan zijn uitgevoerd, kan Beveiligd Nederland een VEB opleverbewijs verstrekken.

Kosten opstellen PvE (middels bezoek) 
Er zijn kosten verbonden aan het opstellen van een PvE, aangezien de schade-expert een inspectie moet uitvoeren in de woning of het pand op basis van de eisen van de verzekering. Ook zijn er kosten verbonden aan de aanvraag van een VEB opleverbewijs. Deze kosten moeten wij als beveiligingsbedrijf betalen aan het VEB voor onze erkenning en we brengen deze kosten in rekening bij onze klanten. Wij kunnen u een VEB opleveringsbewijs verstrekken, maar dit heeft alleen betrekking op de elektronische beveiliging die wij hebben geïnstalleerd. Het geldt niet voor bijvoorbeeld de bouwkundige aspecten en sloten (zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen). Als er ook eisen zijn met betrekking tot deze aspecten, moet er uiteraard meer geregeld worden door eventuele andere partijen. We hopen dat de bovenstaande uitleg een duidelijk beeld geeft. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Laat ook uw bedrijf beveiligen door Beveiligd Nederland

Uw bedrijf beveiligen hoeft niet duur te zijn!
Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat u als (kleine of grote) ondernemer nodig heeft. Daarom stellen wij u van te voren een paar korte vragen zodat wij u kunnen voorzien van het perfecte beveiligingspakket tegen een scherpe prijs.

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.