Mijn verzekering eist

 een beveiligingssysteem, wat nu?

Heeft u een beveiligingssysteem nodig? Wij leveren en installeren gecertificeerde beveiligingssystemen.

Kies voor Beveiligd Nederland

Mijn verzekering eist een beveiligingssysteem, wat nu?

Wij leveren gecertificeerde beveiligingsproducten

Een beveiligingscertificaat, of te wel een VEB certificaat leggen we u bij deze graag het één en ander uit. Onderstaand is een heel verhaal, dat weten we. Hiermee hopen we voor u een duidelijk beeld te creëren. 

De verzekeringsmaatschappij kan een eis opleggen.
In dit geval wordt er aangegeven dat er een certificaat / opleverbewijs benodigd is. Dit houd in dat de woning/pand beveiligd moet zijn naar bepaalde eisen. 

Banner VEB erkend Beveiligd Nederland

Beoordeling van risicoklasse
Welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn, wordt bepaald aan de hand van de verbeterde risicoklassenindeling.
Dit is ontwikkeld door het verbond van verzekeraars en het verbond van beveiligingsorganisaties. Op basis hiervan bepaalt een gecertificeerd monteur van Beveiligd Nederland in welke risicoklasse uw woning/pand valt.
In totaal zijn er vier risicoklassen, aangeduid met de cijfers 1 t/m 4.


In welke risicoklasse uw woning/pand valt is afhankelijk van de attractieve zaken binnen het pand. Met attractieve zaken worden goederen bedoeld die gevoelig zijn voor diefstal, zoals:
laptops, kunstobjecten, juwelen, antiek en onder anderen contant geld. 

Naarmate de waarde van alle attractieve zaken in het pand bij elkaar opgeteld hoger is, komt u in een hogere risicoklasse en worden er meer beveiligingsmaatregelen verplicht gesteld.
Als deze beveiligingsmaatregelen voldoen, komt u in aanmerking voor een certificaat/opleverbewijs.


Op basis van de risicoklasse wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn in de
woning of het pand. Voldoet de woning of het pand volgens de schade-expert al aan de gestelde beveiligingseisen, dan kan het beveiligingsbedrijf op basis van het rapport van de schade-expert een certificaat / opleverbewijs afgeven.

In de meeste gevallen zal u echter nog enkele beveiligingsmaatregelen moeten laten uitvoeren.
De schade-expert stelt dan een beveiligingsplan op. Een PvE (Programma van Eisen). U kunt de maatregelen die hierin staan laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf zoals ons.

Als de maatregelen uit het beveiligingsplan zijn uitgevoerd, kan Beveiligd Nederland een VEB opleverbewijs aanleveren.

Kosten opstellen PvE (middels bezoek) 
Hier zitten kosten aan verbonden aangezien er een schade-expert aan de hand van de gestelde eis vanuit de verzekering een ronde dient te doen door de woning of het pand. 

Kosten VEB opleverbewijs
Aan de aanvraag van een VEB opleverbewijs zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die wij als beveiligingsbedrijf aan het VEB moeten betalen voor onze erkenning.
Deze kosten berekenen wij door aan de klanten. 

Wij kunnen een VEB opleveringsbewijs leveren, maar enkel gericht op de elektronische beveiliging m.b.t. het door ons geïnstalleerde beveiligingssysteem.
Dus niet gericht op bijvoorbeeld het bouwkundige gedeelte en de sloten (politiekeurmerk veilig wonen). Mocht het zijn dat zij hier ook een eis voor neerleggen, dan zal er uiteraard meer geregeld moeten worden door eventueel andere partijen.
We hopen dat bovenstaande uitleg een duidelijk beeld geeft. Mocht het zo zijn dat er nog vragen zijn dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Laat ook uw bedrijf beveiligen door Beveiligd Nederland

Uw bedrijf beveiligen hoeft niet duur te zijn!
Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat u als (kleine of grote) ondernemer nodig heeft. Daarom stellen wij u van te voren een paar korte vragen zodat wij u kunnen voorzien van het perfecte beveiligingspakket tegen een scherpe prijs.

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.