Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Wat te doen als er een beveiligingsalarm op mijn telefoon afgaat?

beveiligingsalarm op mijn telefoon gaat af

Wat te doen als er een beveiligingsalarm op mijn telefoon afgaat?

Je hebt een handig camerasysteem laten installeren voor het beveiligen van jouw eigendom en hebt hierbij een mobiele/smartwatch app aangeschaft die de veiligheid van jouw eigendom monitort. Super handig, want je kunt, ongeacht waar je bent, altijd op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij jou thuis of bij je bedrijf.

Maar wat moet je nu precies doen als er daadwerkelijk ook een alarm afgaat van jouw beveiligingssysteem en je hier een push-notificatie van ontvangt op je mobiele telefoon of smartwatch?
Wat doe je dan?

Als er een push-notificatie van je alarmsysteem binnenkomt, zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen:

1. Controleer de melding

Bekijk de push-melding middels je telefoon, tablet of smartwatch om te zien welke sensor of camera van het beveiligingssysteem het alarm heeft geactiveerd. Als je het alarm niet herkent of als het een vals alarm lijkt te zijn, kun je deze melding met één druk op de knop uitschakelen middels de app van het beveiligingssysteem. In deze app heb je alles veilig inzichtelijk. Je kunt de geschiedenis inzien, meldingen ontvangen en alarmsystemen aan/uit zetten.

beveiligingscamera beelden nakijken 1024x512 1

2. Controleer de beelden

Als je een alarmsysteem met camera hebt, heb je de mogelijkheid om deze beelden te controleren en te bekijken middels je app. Dit kan je helpen bepalen of er daadwerkelijk een reëel beveiligingsprobleem voordoet.

3. Onderneem actie

Als het alarm wordt veroorzaakt door een indringer of een ander beveiligingsprobleem, onderneem dan direct actie. Bel bijvoorbeeld de politie als dit nodig is.

4. Controleer het beveiligingssysteem

Controleer het beveiligingssysteem om te zien of er problemen zijn met de sensoren, camera’s of andere zaken zoals de status van batterijen, kamertemperatuur of andere instellingen. Als zich er een probleem voordoet is het verstandig deze eerst op te lossen voordat je het beveiligingssysteem opnieuw inschakelt. Neem contact op met de klantenservice van het beveiligingsbedrijf waarbij je aangesloten bent indien je vragen hebt over je beveiligingssysteem. Zij helpen je graag verder.

5. Schakel het alarm (indien nodig) uit en benader de klantenservice

Als het alarm blijft afgaan en je niet in staat bent om het te verhelpen, schakel dan het beveiligingssysteem uit en neem contact op met de klantenservice van het beveiligingsbedrijf voor verdere assistentie.

meldkamer beveiligingsbedrijf bellen 1024x512 1

Hoe werkt een beveiligingssysteem op je mobiele telefoon?

Een beveiligingssysteem op je mobiele telefoon werkt door middel van een app die verbinding maakt met het beveiligingssysteem dat in je huis of bedrijf is geïnstalleerd. Het beveiligingssysteem zelf bestaat uit verschillende componenten, waaronder sensoren, camera’s en alarmen. Deze componenten zijn verbonden met een centrale hub die het systeem beheert.

Wanneer er een inbraak of andere beveiligingsprobleem wordt gedetecteerd, stuurt het beveiligingssysteem een melding naar de app op je mobiele telefoon, smartwatch of tablet.

Via de app kun je het beveiligingssysteem op afstand beheren en monitoren. Dit omvat het in- of uitschakelen van het beveiligingssysteem, het bekijken van beelden van de camera’s en het ontvangen van waarschuwingen over eventuele problemen. Sommige systemen bieden ook de mogelijkheid om de app te gebruiken om de verlichting of thermostaat in je huis of bedrijf te bedienen.

Het virtuele systeem maakt gebruik van internetverbinding om te communiceren met het beveiligingssysteem in je huis of bedrijf. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon altijd verbonden is met het internet en dat deze verbinding stabiel is, zodat je het beveiligingssysteem op elk moment van de dag kunt beheren en monitoren.


Waarom is een virtuele meldkamer handig?

Een beveiligingsapp is ideaal omdat het je in staat stelt direct toegang te krijgen tot informatie over wat er thuis of bij je bedrijf gebeurt. Je hebt hierdoor de veiligheid altijd in eigen beheer. Je weet altijd wat er gaande is, waar je ook bent. Of dit nu in de wachtrij bij de kassa is, op je vakantieadres of op een alledaagse werkdag, je kunt eenvoudig en gemakkelijk jouw beveiligingssysteem beheren en bedienen. Hierdoor heb jij volledige controle, op afstand.

Daarnaast ontvang je direct meldingen van realtime beveiligingsinformatie. Je bent altijd up to date en kunt hierdoor snel actie ondernemen indien dit nodig is.

Al met al biedt een beveiligingssysteem met virtuele meldkamer veel voordelen en kan het je helpen om je huis of bedrijf veiliger te maken en je gemoedsrust te vergroten.

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.