Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Waarom is een VEB erkenning belangrijk bij een beveiligingsbedrijf?

VEB erkenning beveiligingsbedrijf

Je bent op zoek naar een professioneel beveiligingsbedrijf. Een bedrijf waar jij je gehele eigendom aan toevertrouwd te beveiligen. Waar moet je op letten? En hoe weet je zeker dat het beveiligingsbedrijf ook echt kwalitatief goed te werk gaat? Waarom is een VEB erkenning dan zo belangrijk?

Kies voor een VEB erkend beveiligingsbedrijf

De afkorting VEB staat voor Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Dit is een Nederlandse organisatie die zich richt op de certificering en erkenning van beveiligingsbedrijven. Het doel van de VEB is om de kwaliteit en professionaliteit van beveiligingsbedrijven te waarborgen en te bevorderen.

Beveiligingsbedrijven moet daarom voldoen aan een aantal eisen en normen om hiervoor in aanmerking te komen. Als ze zich houden aan deze eisen en normen kunnen deze bedrijven ervoor zorgen dat ze erkend worden door de VEB. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende eisen: 

 • het geregistreerd staan bij de KVK;
 • vergunningen en verzekeringen die voldoen aan de wet beveiligingsbedrijf;
 • vakbekwame en gekwalificeerde medewerkers in dienst hebben;
 • middelen en apparatuur hebben die voldoen aan de laatste technische en functionele eisen;
 • beschikken over getrainde en opgeleide medewerkers in nood- en crisisbeheersing;
 • interne kwaliteitszorg en controle hebben op werkprocessen;
 • de privacy- en gegevensbeschermingswetgeving naleven.
veb erkend beveiligingsbedrijf rotterdam

Let op: deze lijst is niet volledig en afhankelijk van de VEB kunnen er andere vereisten gelden.

De VEB en de overheid kunnen beveiligingsbedrijven controleren

Net zoals wij de jaarlijkse apk kennen is er voor beveiligingsbedrijven ook een partij die de kwaliteit per bedrijf blijft waarborgen. Zo kunnen beveiligingsbedrijven op elk moment gecontroleerd worden.
Zij moeten dan onder andere beschikken over zelfevaluaties.
Beveiligingsbedrijven zijn namelijk verplicht aan te tonen dat ze aan de vereisten voldoen en daarom hun eigen prestaties blijven evalueren.

Ook kunnen interne controles door de bedrijven zelf worden uitgevoerd of schakelen ze bewust een externe partij in. Deze richten zich op de naleving van interne processen en regels, en geven een evaluatierapport.

Maar ook kunnen beveiligingsbedrijven te maken krijgen met onverwachte externe inspecties. De VEB of overheid kunnen onaangekondigd inspecties uitvoeren. Ze beoordelen de beveiligingsbedrijven of ze aan alle vereisten voldoen en waar er eventueel verbetering nodig is.

Ook kunnen klachten over een specifiek bedrijf de VEB of overheid bereiken. Zij voeren dus ook klachtenbehandelingen uit en onderzoeken of er eventueel afwijkingen zijn in de verplichtingen van het beveiligingsbedrijf. Het doel van deze controles is om de bedrijven te checken of zij voldoen aan de kwaliteit van hun diensten.

Als een beveiligingsbedrijf VEB-erkend is, ben je als klant verzekerd van de volgende zaken:

 1. Kwaliteit

Het beveiligingsbedrijf heeft aangetoond dat het voldoet aan de hoge eisen en normen van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) . Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit die een beveiligingsbedrijf kan bieden.

 1. Deskundigheid

Je hebt de zekerheid dat het bedrijf gekwalificeerde en getrainde medewerkers in dienst heeft die de juiste kennis en vaardigheden hebben.

 1. Naleving wet- en regelgeving

Het beveiligingsbedrijf leeft de wetten en regels na die van toepassing zijn op beveiliging en gegevensbescherming.

 1. Klachtenprocedure

Je bent zeker van een formele procedure bij het eventueel oplossen van klachten en conflicten.

Door voor een VEB-erkend bedrijf te kiezen kan je ervan uit gaan dat het bedrijf professioneel en kwalitatief hoogwaardige beveiligingsdiensten aanbiedt.

Het best beoordeelde VEB Beveiligingsbedrijf van Nederland
Beveiligd Nederland

De missie van Beveiligd Nederland is om Nederland veiliger te maken! Beveiligd Nederland zet zich al meer dan 10 jaar in voor een veiliger Nederland. Zij helpen mensen met de beveiliging van hun woning, appartement, vastgoed, winkel of bedrijfsruimte. Met hun enthousiaste team werken ze elke dagelijks aan jouw persoonlijke veiligheid.

Neem contact met op met Beveiligd Nederland voor al uw vragen rondom de beveiliging van uw eigendom.

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.