Wat is een betrouwbaar alarmsysteem?

Compact & Comfort2 alarmsysteem header Beveiligd Nederland

Je staat op het punt een alarmsysteem aan te schaffen. Waar moet je op letten en wat is nou werkelijk een betrouwbaar alarmsysteem? Aan welke kwaliteit moet deze voldoen? En welk alarmsysteem past het beste bij jouw persoonlijke situatie?

De volgende 5 tips helpen je bij het kiezen van een goed en betrouwbaar alarmsysteem.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kwalitatief goed alarmsysteem?

1. Zorg dat het bedrijf goed aangeschreven staat

Uiteraard wil je er zeker van zijn dat het beveiligingsbedrijf waar jij je aankoop doet, goed aangeschreven staat. Door navraag te doen en het bedrijf te googlen op reviews, kom je snel achter de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van het beveiligingsbedrijf.  

Welke kwaliteitsproducten levert het bedrijf? Is het bedrijf klantgericht? Zijn ze goed te bereiken?
Welke typen abonnementen leveren ze? Welke past het beste bij jouw situatie?

Bij de afweging van een alarmsysteem is het verstandig goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders. Iedereen mag zichzelf een beveiligingsbedrijf met alarmsystemen noemen, maar dit geeft natuurlijk niet de garantie dat deze ook echt betrouwbaar is. Betrouwbare alarmsystemen hebben namelijk altijd een keurmerk.

alarmsysteem VEB gecertificeerd

2. Let erop dat je alarmsysteem VEB gecertificeerd is

Je bent op zoek naar veiligheid zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Als je kiest voor een beveiligingsbedrijf die VEB gecertificeerd is, weet je zeker dat je voor een bedrijf kiest die goede kwaliteit en diensten levert. De VEB is dé brancheorganisatie in beveiliging en veiligheid. Bij een VEB erkend beveiligingsbedrijf krijg je altijd vakkundig advies en deskundige aanleg van een alarminstallatie.

3. Zorg ervoor dat de beveiligingscamera’s van goede kwaliteit zijn

Kies jij voor een draadloos-of bedraad alarmsysteem met camera?
Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat je geen rekening hoeft te houden met het wegwerken van snoeren. Daarbij breid je dit systeem veel eenvoudiger uit met extra sensoren. Het voordeel van een bedraad alarmsysteem is dat je niet afhankelijk bent van een signaal en er dus ook nooit signaalverlies op kan treden. Wat heeft jouw voorkeur?

Informeer bij het bedrijf naar de kwaliteit van hun alarmsystemen.

welk alarmsysteem heb ik nodig

4. Kom erachter welk klasse alarmsysteem jij nodig hebt

Bepaling risicoklasse

In Nederland werken we met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) voor bedrijven en particulieren. Onderdeel van de VRKI is een lijst met attractieve zaken. Op deze lijst staan veel voorkomende goederen met daarbij de vermelding of deze laag, middel, hoog of zeer hoog attractief zijn. De score is mede afhankelijk van het feit of de goederen in gebruik, in een woonhuis, winkel of opslag liggen. Deze klasse-indeling bepaalt waaraan een alarmsysteem moet voldoen. De laagste klasse is 1 en de hoogste is 5*. De hoogte van de risicoklasse-indeling bepaalt overigens ook de eisen aan de bouwkundige en organisatorische maatregelen.

Bespreek met het beveiligingsbedrijf waar jij je aankoop wilt doen onder welke klasse alarmsysteem jouw eigendom valt.

virtuele of bemande meldkamer

5. Kies voor een virtuele of bemande meldkamer

Bij het aanschaffen van een alarmsysteem kan je veelal voor 2 opties kiezen. Je kunt kiezen uit een virtuele meldkamer of een bemande meldkamer.

Wat is een virtuele meldkamer?

Misschien kies jij er liever voor om zelf controle te hebben over de veiligheid van jouw huis en bezittingen? Met de virtuele meldkamer bedien jij je alarmsysteem met je eigen mobiele telefoon. Hiermee kun jij je huis of bedrijf bewaken en beheren op duizenden kilometers afstand. Je weet hierdoor precies wat en wanneer er iets gebeurt doordat je direct een melding ontvangt middels jouw mobiele telefoon.

Wat is een bemande meldkamer?

Heb jij geen tijd om je zorgen te maken over de beveiliging van je huis en je persoonlijke en/of zakelijke eigendommen? Kies dan voor een alarmsysteem die werkt met een bemande meldkamer.
Een bemande meldkamer ontvangt en verwerkt alarm-, brand-, en overval meldingen maar ook meldingen van technische aard als; het uitvallen van apparatuur, storingen bij productieprocessen of andere onregelmatigheden.

Welke alarmsysteem past het beste bij jouw persoonlijke situatie?

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

Compact alarmsysteem
Nieuws

Compact alarmsysteem

Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem van hoge kwaliteit voor uw woning? Dan is het Compact alarmsysteem de ideale beveiligingsoplossing voor u.

Comfort2 Alarmsysteem
Nieuws

Comfort2 alarmsysteem

Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem van hoge kwaliteit voor uw woning, kantoor of bedrijfspand? Dan is het Comfort2 alarmsysteem de ideale beveiligingsoplossing voor u.

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.