Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Hoe kun je je winkel zo goed mogelijk beveiligen?

Hoe kun je je winkel zo goed mogelijk beveiligen?

Hoe kun je je winkel zo goed mogelijk beveiligen?

Als winkeleigenaar wil je natuurlijk dat je zaak goed beveiligd is tegen diefstal en inbraak. Een goed winkel beveiligingssysteem is daarvoor essentieel. Maar wat houdt zo’n systeem precies in en welke componenten zijn belangrijk voor een optimale beveiliging van je winkel? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het beveiligen van je retailonderneming.

undraw questions re 1fy7

Wat is goede winkelbeveiliging?

Een effectief alarmsysteem voor winkels bestaat uit verschillende elementen die samenwerken om inbraak en diefstal te voorkomen en detecteren. Het gaat hierbij om zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen. Zichtbare beveiliging, zoals camera’s en rolluiken, werkt preventief. Potentiële inbrekers of dieven zien dat de winkel goed beveiligd is en zullen minder snel toeslaan. Onzichtbare beveiliging, zoals bewegingssensoren en magneetcontacten, zorgt ervoor dat inbraak snel gedetecteerd wordt, zodat er direct actie kan worden ondernomen. Een combinatie van preventie en detectie is de sleutel tot succesvolle winkelbeveiliging.

Winkel beveiligingssysteem

Een compleet beveiligingssysteem voor winkels omvat meestal de volgende componenten:

  • Camerabewaking, zowel binnen als buiten
  • Een centraal alarmsysteem met bedieningspaneel
  • Bewegingssensoren en magneetcontacten op deuren en ramen
  • Een binnensirene om inbrekers af te schrikken
  • Een stille alarmknop voor overvalsituaties
  • Een abonnement op een meldkamer die alarmmeldingen opvolgt

Camerabewaking winkel

Camerabewaking is een belangrijk onderdeel van winkelbeveiliging. Zichtbare camera’s hebben een sterk preventief effect. Criminelen zullen eerder een andere winkel uitkiezen als doelwit als ze zien dat de jouwe goed in de gaten wordt gehouden. Mocht er toch een incident plaatsvinden, dan leveren de camerabeelden cruciaal bewijsmateriaal voor de politie. Beveiligd Nederland heeft zeer geavanceerde camerasystemen met haarscherpe beeldkwaliteit, ook in het donker. Bovendien kun je de beelden op afstand bekijken via je smartphone.

Binnensirene voor in de winkel

Naast camera’s is een binnensirene een effectief middel om inbrekers af te schrikken. Als een inbreker toch binnen weet te komen, zal hij maken dat hij wegkomt zodra de sirene begint te loeien. Hoe eerder een inbreker opgeeft, hoe minder schade en diefstal. Overweeg dus zeker om een sirene te kopen als onderdeel van je winkelbeveiliging. Kies voor een model met een krachtig geluid van minimaal 110 dB, dan is de kans het grootst dat de inbreker in paniek raakt.

Winkel magneetcontact

Magneetcontacten, ook wel deurcontacten genoemd, zijn onmisbaar voor een goed alarmsysteem voor in een winkel. Het magneetcontact bestaat uit twee delen: een blokje op de deur en een blokje op het kozijn. Wanneer de deur gesloten is, zijn deze twee delen tegen elkaar aan en is het contact gesloten. Als de deur wordt geopend, worden de twee blokjes van elkaar gescheiden en wordt er een signaal gestuurd naar de centrale van het alarmsysteem. Zo weet je meteen als er iemand probeert binnen te komen.

Bewegingssensor voor in de winkel

Een andere belangrijke component van winkelbeveiliging is de bewegingssensor binnen. Dit apparaat detecteert beweging in de winkel als deze gesloten is en het alarm ingeschakeld is. 

Zodra de sensor een beweging opmerkt, activeert deze het alarm. Bewegingssensoren zijn er in verschillende soorten en maten. Populaire opties zijn passief infrarood (PIR) sensoren en dual-technologie sensoren die PIR met radar of microgolf techniek combineren voor nog betrouwbaardere detectie. De plaatsing van de sensoren is cruciaal voor een goede werking. Laat je daarover adviseren door een professional.

Via de schakelaar bewegingssensor of het bedieningspaneel van je alarminstallatie kun je de sensoren in- en uitschakelen. Zo activeer je de bewegingssensor schakelaar bijvoorbeeld alleen ‘s nachts of in het weekend als de winkel dicht is. Overdag blijven de sensoren uitgeschakeld zodat klanten en personeel vrij kunnen rondlopen zonder het alarm te activeren.

Overvalskit

Naast inbraakpreventie is het helaas ook verstandig om je voor te bereiden op een eventuele overval. Met een overvalskit zorg je dat je personeel precies weet wat te doen als er een overvaller in de winkel staat. De kit bestaat meestal uit duidelijke instructies, een stille alarmknop en eventueel wat geld om de overvaller tevreden te stellen. Het belangrijkste is dat je medewerkers getraind zijn om rustig te blijven en de instructies op te volgen. Zo komen ze veilig uit de situatie en vergroot je de kans dat de dader gepakt wordt.

undraw surveillance re 8tkl

Bemande meldkamer

Om optimaal te profiteren van je winkelbeveiliging is het verstandig om een abonnement af te sluiten bij een meldkamer alarm. De meldkamer ontvangt 24/7 alle signalen van je alarmsysteem en onderneemt direct actie bij een melding. Dat betekent dat er binnen enkele minuten hulp ter plaatse is van politie of een beveiligingsdienst. Zo weet je zeker dat er altijd iemand voor je klaarstaat, ook als jij niet in de buurt bent. Bovendien kun je sommige valse alarmen op afstand laten verifiëren en afhandelen door de meldkamer, zodat je niet voor niets hoeft uit te rukken.

Laat Beveiligd Nederland uw winkel beveiligen

Winkelcriminaliteit is een serieus probleem waar je als ondernemer alert op moet zijn. Met de juiste beveiligingsmaatregelen verklein je de kans op inbraak en overval aanzienlijk. Maar het samenstellen van een optimaal beveiligingssysteem voor jouw specifieke situatie kan best lastig zijn. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf in te schakelen.

Beveiligd Nederland is expert op het gebied van beveiliging van winkels en retail beveiliging. Onze adviseurs komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek en een gratis inspectie van je pand. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk beveiligingsplan op, precies op maat gemaakt voor jouw onderneming. Vervolgens installeert onze technische dienst alle apparatuur snel en vakkundig, zodat je winkel optimaal beveiligd is. Bovendien kun je rekenen op 24/7 service en ondersteuning, ook als er iets mis gaat.

Benieuwd wat Beveiligd Nederland voor jouw winkel kan betekenen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak. Onze specialisten staan voor je klaar!

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.