Rotterdam, Eindhoven & Maastricht

Er is ingebroken in mijn bedrijfspand: wat moet ik nu doen? Advies In 7 stappen.

Een dief komt een bedrijf makkelijk binnen door slechte bedrijsbeveiliging

Stel je voor: je komt aan bij je bedrijfspand en tot je grote schrik zie je dat de deur openstaat en dat er een raam is ingeslagen. Er is ingebroken en het besef dringt door. Dit moment kan je overvallen, en het is begrijpelijk dat je dan niet gelijk weet wat je moet doen. In dergelijke stressvolle situaties is het belangrijk om een helder stappenplan te hebben dat je kunt volgen. In dit artikel bespreken we zeven cruciale stappen en hoe je die kunt doorlopen als er bij jouw bedrijfspand is ingebroken. Je kunt de situatie effectief aanpakken en de nodige maatregelen treffen door deze richtlijnen te volgen.Daarnaast geven we advies over hoe je de bedrijfsbeveiliging kunt verbeteren en hoe belangrijk het is om een betrouwbaar alarmsysteem voor je bedrijf te hebben. Je kunt je pand beter beschermen tegen toekomstige inbraken door met een professioneel beveiliging bedrijf samen te werken.

bedrijfsbeveiliging bedrijfspand

7 stappen om te volgen als er is ingebroken in je bedrijfspand

Stap 1: Blijf kalm en beoordeel de situatie

Het is volkomen normaal om je geschokt en gefrustreerd te voelen wanneer er is ingebroken in je bedrijfspand. Het is echter cruciaal om kalm te blijven en de situatie op een rustige manier te beoordelen. Begin met het onderzoeken van de omgeving om de gebieden te herkennen die het doelwit waren van de inbrekers en ga na welke spullen zijn beschadigd of meegenomen. Let op aanwijzingen voor een inbraak, zoals:

 • Open ramen
 • Tekens op muren
 • Verbrijzelde ramen
 • Glasscherven
 • Opengebroken deuren 

Als je deze beoordeling zorgvuldig hebt uitgevoerd, ben je beter uitgerust voor de volgende stappen in het herstelproces.

Stap 2: Neem contact op met de politie

De volgende stap is contact opnemen met de politie nadat je een inbraak in je bedrijfspand hebt ontdekt. Het politieonderzoek is essentieel om de daders te vinden en de kans om je spullen terug te krijgen wordt groter, de politie kan beter inspelen op de veiligheid in je bedrijfsomgeving. Om een inbraak te melden, bel je het alarmnummer of het plaatselijke politiebureau. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie doorgeeft zoals:

 • De locatie van het bedrijfspand
 • Het tijdstip van de inbraak 
 • Eventuele verdachte activiteiten die je hebt gezien. 

Ruim de schade dus nog niet op en wacht tot je met de politie hebt gesproken. De politie zal ter plaatse komen om het incident te onderzoeken en verdere actie te ondernemen.

Stap 3: Documenteer de schade aan je bedrijfspand

Het is van groot belang om alle schade aan je bedrijfspand te documenteren nadat de inbraak is gemeld bij de politie.Neem de tijd om alle beschadigde of gestolen items te vinden en vast te leggen. Maak gedetailleerde foto’s en video’s van de schade waaronder: 

 • Beschadigde inventaris
 • Eventuele sporen van inbrekers
 • Geforceerde deuren
 • Gebroken ramen

Bij het indienen van een verzekeringsclaim kan deze informatie helpen, maar ook bij het politieonderzoek met het identificeren van verdachten.Zorg ervoor dat je nauwkeurige aantekeningen maakt van de schade en alle relevante informatie bewaart, zoals facturen, aankoopbewijzen en serienummers van gestolen apparatuur. Door de schade grondig te documenteren, leg je een stevige basis voor het herstelproces en vergroot je de kans op een succesvolle afwikkeling van de inbraak.

Verzekering helpt met schadeclaim bedrijfspand

Stap 4: Informeer je verzekeringsmaatschappij

Nadat je de schade aan je pand hebt gedocumenteerd, is het van groot belang om je verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen. Zorg ervoor dat je alle relevante gegevens bij de hand hebt, zoals de datum en tijd van de inbraak, een gedetailleerde lijst van gestolen of beschadigde eigendommen en foto’s of video’s van de schade. Door je verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen, kunnen zij je helpen bij het indienen van een claim en het afhandelen van de schade. 

Om ervoor te zorgen dat je claim snel wordt afgehandeld, moet je alle instructies van je verzekeringsmaatschappij nauwkeurig opvolgen en alle benodigde documentatie op tijd opsturen. Het is handig om een verzekeringsmaatschappij tijdig op de hoogte te stellen om de financiële gevolgen van een inbraak te beperken en je bedrijf te helpen de schade te herstellen.

Stap 5: De beveiliging van je bedrijfspand herstellen

De volgende stap is het herstellen en verbeteren van de bedrijfsbeveiliging. Probeer alle beveiligingsproblemen te vinden die een inbraak hebben veroorzaakt en neem direct actie om deze aan te pakken. Denk aan:

 • Installeren van een alarmsysteem 
 • Bewakingscamera’s
 • Verbeterde sloten 
 • Betere verlichting. 

Je kunt samenwerken met een professioneel beveiligingsbedrijf om een grondige analyse van de beveiliging uit te voeren en aanbevelingen te krijgen over hoe je het kunt verbeteren. Door proactief de beveiliging te verbeteren, kan je de kans op toekomstige inbraken verkleinen en je bedrijf beter beschermen tegen criminaliteit.

Stap 6: Communiceer met je medewerkers en klanten

Na een inbraak is het belangrijk om open en transparant te communiceren. Breng je medewerkers snel op de hoogte en geef alle relevante informatie, inclusief genomen veiligheidsmaatregelen en mogelijke gevolgen. Beantwoord vragen en zorgen van je medewerkers en zorg voor een open lijn van communicatie.

Informeer ook je klanten over de inbraak en eventuele effect op de dienstverlening of leveringen. Geef duidelijk aan welke maatregelen zijn genomen om de situatie aan te pakken en de veiligheid te garanderen. Transparante communicatie kan het vertrouwen herstellen en klanten geruststellen dat je alles doet om de normale gang van zaken te hervatten.

Stap 7: Bedrijfsbeveiliging verbeteren

Na een inbraak is het begrijpelijk dat je je bezorgd voelt over de veiligheid van je bedrijf. Bij Beveiligd Nederland staan we klaar om je te helpen de beveiliging van je bedrijfspand te verbeteren en je gemoedsrust te herstellen. 

Ons uitgebreide assortiment aan beveiligingsproducten is ontworpen om aan de behoeften van bedrijven zoals die van jou te voldoen. Ontdek onze geavanceerde alarmsystemen, betrouwbare camerasystemen Deluxe Pro en Comfort Pro, en complete overvalskits, allemaal ontworpen om je bedrijf te beschermen tegen criminele activiteiten. We begrijpen dat het evalueren en verbeteren van de beveiliging van je bedrijf een uitdagende taak kan zijn. 

Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook deskundig advies en ondersteuning om je te helpen de juiste keuzes te maken voor je bedrijf. Ons team van beveiligingsexperts staat klaar om vrijblijvend met je samen te werken om de zwakke punten in de bedrijfsbeveiliging te identificeren en oplossingen te vinden die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om onze producten vrijblijvend te ervaren in onze eigen demo ruimte. Waar al onze producten stuk voor stuk ervaren en toegelicht kunnen worden. Ons doel is om je bedrijf te helpen een veiligere werkomgeving te creëren en je te ondersteunen bij het opbouwen van vertrouwen bij je klanten en partners.

Samen kunnen we de beveiliging van je bedrijf verbeteren en een veiligere toekomst voor je bedrijf creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het beschermen van wat het belangrijkst is voor jou.

goede bedrijfsbeveiliging door een alarmsysteem voor bedrijven

Conclusie: bedrijf beveiligen

Hoewel inbraken een verwoestende invloed kunnen hebben op je bedrijf, kan je de schade beperken en de veiligheid herstellen door snel en efficiënt te handelen. Maar het is altijd voordeliger om inbraken te voorkomen dan om de gevolgen ervan te herstellen. Preventie is de beste oplossing.

De kans op inbraken kan aanzienlijk worden verminderd door te investeren in hoogwaardige beveiligingssystemen zoals alarmsystemen, bewakingscamera’s en overvalkits. Het opzetten van deze systemen, evenals het uitvoeren van regelmatige evaluaties van je beveiligingsmaatregelen en het vergroten van het beveiligingsbewustzijn onder medewerkers, zorgt ervoor dat je bedrijf voldoende beschermd is tegen misdrijven.

Daarnaast is het opstellen en bijhouden van een uitgebreid veiligheidsplan zeer belangrijk. Door proactief te zijn en de juiste preventieve maatregelen te nemen, creëer je niet alleen een veiligere werkplek voor je medewerkers, maar je bouwt ook vertrouwen op van klanten en partners.

Om te voorkomen is beter dan om te genezen.Bescherm uw belangrijkste zaken en investeer vandaag nog in de beveiliging van uw bedrijf.Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het beschermen van wat het belangrijkst is voor jou.

Deel dit bericht

Meer leuk nieuws om te lezen...

KIES JE CADEAU

Tijdens de donkere dagen

kun je uit één van de zes cadeau's kiezen

comfort alarmsysteem beveiligd nederland

Bestel hier jouw Alarmsysteem

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw bestelling compleet te maken

Vragen? Bel ons gerust.
We zitten voor je klaar.